zondag 26 april 2009

Tuin niet in "Tourist-mode"



Het fantastische aan in het buitenland wonen is dat je je nieuwe land lang met de ogen van een toerist bekijkt en er dus zeker in `t weekend steeds maar op uit wil trekken om allerlei moois en leuks te gaan ontdekken. Onze eerste 6 maanden hier zijn alvast amper uit onze "tourist-mode" gekomen . Onze tuin schreeuwde echter al enkele weken hardnekkig om aandacht en door allerlei wildgroei werd het ook steeds moeilijker om in en uit de auto te stappen op de oprit. Dit weekend, tijd voor het grote snoeiwerk dus. En als we iets doen, dan doen we het goed he. Met als resultaat dat heel de oprit - en dat is toch wel een meter of 20 - vol ligt met snoeiafval....nu kunnen we dus helemaal niet meer in en uitstappen op de oprit, de auto kan er zelfs niet meer bij. Nu nog een kar vinden om die hele handel naar het recyclagepark te brengen. En dan het er hopelijk weer een paar maanden tegen. Dan kunnen wij terug in tourist-mode.

Vanmiddag was er dan lekker veel wind en kon Jurgen ook eindelijk nog eens gaan windsurfen. Jan-Willem en ik hebben een eerste poging ondernomen om hem op 2 wielen te leren fietsen. Niet simpel : een vlak en breed voetpad vinden is hier geen evidentie, en Jan-Willem is nou ook niet meteen het meest geconcentreerde en oplettende kereltje ;-) Maar, af en toe lukte het toch enkele meters. We blijven dus oefenen, met die Tom-Boonen-billen van hem, moet dat goedkomen.
De meisjes hebben ook nog wat gefrutseld met naald en draad en nu hebben de kids en ik alledrie een nieuw sjaaltje. Gewoon thuis-zijn is toch ook leuk he.

1 opmerking:

oma en opa zei

Een karretje is helemaal niet nodig
Laat het snoeihout drogen tot einde van de week. Gooit alles op een hoop. Maak er een prachtig kampvuur van met barbecue voor de ganse buurt.