zondag 29 maart 2009

Gewoonweg heel erg leuk


Zo was ons weekend. Hoe kan het ook anders wanneer je 13 Vlaamse kids tussen 4 en 11 en hun ouders in het Cattai National Park loslaat.
We hadden fantastisch weer wat ook altijd helpt en de sfeer zat er al meteen goed in. De kids hadden het op hun eer genomen het vuur nooit te laten doven en daarvoor moesten natuurlijk houtblokken en bomen aangezeuld worden. Zo`n vuur heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht maar het blijft natuurlijk wel vuur en we hebben dan ook maar een keer of 500 moeten zeggen dat ze niet met stokken in het vuur mochten spelen.
Zaterdagochtend een korte wandeling gemaakt - met dolenthousiaste kinderen (not, dus) - en daar kwamen we een net halfplat gereden brown snake tegen (denken we toch). Ziet er niet zo eng uit, maar als het echte een brown snake was, toch maar oppassen, want die is van de dodelijke soort. In de namiddag gaan kajakken en plonsen in de Hawkesbury River - tot groot jolijt van de kids en onder voortdurend, "pas op", "niet zo ver" van 10 ouders. Een heerlijke dag, die we afsloten met een lekkere barbecue en lachen, babbelen, en straffe verhalen bij het kampvuur, tot laat in de nacht. Tussen 20u30 en 21u30 was het ook het zogenaamde Earth Hour - een uurtje zonder elektrisch licht, bij kaarslicht of onder de sterren, even nadenken over hoe we met energie omgaan, en hopelijk inzien dat we het met wat minder kunnen en zullen moeten doen. In het Nationaal Park was geen elektriciteit dus wij hebben er een Earth Weekendje van gemaakt, en de sterrenhemels waren prachtig.
Op zondagochtend rustig wakker worden, ontbijten en wat lummelen. Na het opkramen richting Wisemans Ferry. Wat een mooie streek is het toch, heel groen, glooiende valleien, veel boerderijen. In het park aan het strandje aan de Hawkesbury River stond in een mum van tijd weer een heerlijk buffetje op tafel - we blijven Bourgondische Belgen he. De kinderen konden zich er nog eens uitleven in de rivier en van elkaar genieten.
Spijtig genoeg is het dan veel te snel zondagnamiddag en moeten we dan toch huiswaarts. Relaxed, blij en met 2 nagenietende kids kropen we `s avonds net iets vroeger in bed.

1 opmerking:

Unknown zei

Net iets anders dan de afvaart van de Lesse, hé.
Istanbul was koud maar prachtig.
Groetjes,
Ann, Cedric, Oriana en Ari