zondag 1 maart 2009

4WD fun


Stel je voor : een gebied ongeveer zo groot als de hele Belgische kust, maar dan zonder enige bebouwing en met een eindeloze duinenpartij. En dat gebied heeft maar 2 ingangen, een aan de noordkant en een aan de zuidkant. En je kan er alleen met een 4WD op. Dat trekt aan, dat maakt de avonturier, de racer en het jongetje wakker in elke man. Zodus zijn we dit weekend met 4 gezinnen naar Stockton Beach getrokken voor een weekendje onvervalste 4WD-fun.
Als complete groentjes waren we heel erg blij dat Rob, Jurgen`s collega, erbij was voor de goeie raad, zijn grote krachtige auto en reddingsmateriaal.
De start was wat moeilijk - na een goeie 50m zaten we al vast, maar dat was meteen ook een goeie les in nederigheid en heeft er voor gezorgd dat we niet te overmoedig werden. En eens we de bandenspanning juist gekregen hadden en de gemakkelijkere weg naar het strand gevonden hadden, werd het echt genieten. En ook wel wat spelen... want, zouden we nu echt tot boven op die duin geraken ? Komaan, we proberen gewoon...
Met momenten leek het echt of we in de Sahara beland waren in een etappe van Parijs-Dakar.
Op zondag hadden we er nog geen genoeg van gekregen, en zijn we opnieuw over strand en duinen tot aan het wrak van een olietanker gereden, de Sygma, die al een jaar of 30 in de branding ligt te roesten. Toen Jurgen daarna aan kop ging rijden en nog eens stoer ging doen, werden de duinen en de afdalingen plots wel heel erg steil. Man, man man, dat was effe spannend. Maar eind goed al goed, wij zijn weer een prettige ervaring rijker en vooral de mannen zullen nog een paar dagen zoete dromen hebben en graave verhalen kunnen vertellen.
Voor de kinderen was het ook weer feest, die vonden het crossen ook heel cool, maar ik denk dat ze nog meer genoten hebben van het gezelschap van Senne, Luna en Rune.
Nu ga ik het zand er af douchen, hier zijn nog wat fotootjes van ons avontuur.

De "Bloopers"

4 opmerkingen:

Iris zei

WAAUUUWWWW! wil ik volgend jaar ook wel doen zene!

Cedric zei

wij kijken er ook naar uit om daar met jullie een twee daagse van te maken, daar blijven overnachten met een tent was mogelijk volgens jurgen, dat moet toch de max zijn. Man de sterrenhemel 's avonds moet daar mega zijn. Nog 9 maand en 16 dagen...

Sammy zei

Gewoon de max!

Doet me terugdenken aan Namib-Naukluft en Sossusvlei.

Waar kan ik boeken ;-)?

Sammy

oma en opa zei

Geweldig, een reuze avontuur.

Wroeten en ploeteren in het zand. Parijs-Dakar of de Belgische kust 150 jaar geleden ?
Wat een inspanning werd daar geleverd, de broek vloog aan flarden.