vrijdag 18 juni 2010
Gevonden !
Zeker nu het winter is, sta ik wel eens graag achter mijn kookpotten om nieuwe lekkernijen te ontdekken. Dat ik nu veel meer tijd heb, zal er ook wel voor iets tussenzitten. Maar ook in Belgie probeerde ik toch minstens 1 keer per week een nieuw kookboek-recept uit. Een nieuw continent, nieuwe ingredienten, nieuwe smaken, doen die goesting alleen maar toenemen. Ik was al een tijdje op zoek naar een kookboek van een Australische kok, maar vond niet meteen mijn goesting : ofwel te gewoon (te Europees), ofwel met te veel "vreemde" ingredienten, die je maar 1 keer gebruikt e waardoor je na enkele weken met een kast vol rariteiten zit. Maar nu heb ik hem gevonden....een goeie mx van vanalles en nog wat. Dankzij de razendpopularie tv-kook-wedstrijd Masterchef .... Gary Mehigan. Zijn kookboek "Comfort food" ligt hier reeds enkele weken op de bovenste plank. Of beter, het werkblad. Tot nu toe is alles al heel erg in de smaak gevallen. Het hele huis geurt nu naar brownies, en omdat een stoofpotje de dag erna nog lekkerder is, stond vanmiddag de "lamb stew" voor morgen al te pruttelen. We hebben voor dit weekend een cabin geboekt in Port Stephens (2 uur ten noorden van Sydney). Geen tent deze keer, wel een houten hutje, zelfs met verwarming, maar na een winterdag zon en zee, zal het toch smaken (hoop ik dan toch)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Zie ik daar gnocchi drijven...?
Mierikswortel...nog zoiets waar je amper een mespunt per bereiding voor nodig hebt.
Smakelijk!
Groetjes,
Ann
en als wij komen, zullen we dan eens samen stoofvlees 'Ć la mode de bompa' maken?
heerlijk voor een winterse vakantiedag :-)
Een reactie posten