woensdag 12 mei 2010
Bijna schol !
Gisteren bracht Ole, de buurman, een hele zak vol citroenen, recht uit de tuin. `t Is er "`t seizoen" voor en ze hangen met honderden in zijn boom. Super natuurlijk, de geur alleen al is een waar genot. Maar wat doe je ermee ?
Alcohol, ja, alcohol, altijd een goeie optie ;-)
Vanavond liggen 10 naakte citroenen op het aanrecht naast een lege fles Vodka en ruikt de keuken nog veel lekkerder naar Limoncello-wording. Nu enkel nog 5 dagen geduld en het geheel nog wat zoeter maken en dan kunnen we aan de borrel.
We gaan zo`n borrel trouwens goed kunnen gebruiken....de temeperatuur is een ferm pak gedaald. Geen zomerse 25 graden meer. ` Morgens en `s avonds halen moeite 10 graden - denk ik (en voor de verwende nesten die we ondertussen zijn) voelt dat aan als vrieskou.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Dat ziet er uit om te likkebaarden.
Hierbij een oud recept uit onze regio, nog gekregen van onze buurman Gaston
5 citroenen
160 gram suiker + water laten inkoken tot siroop
1 liter jenever toevoegen
Enkele dagen laten trekken
Santé
En, Limoncello klaar? Ideaal als een opwarmertje.
Ari kan nu ook op 2 wielen fietsen en is apetrots! Vanmorgen met de fiets naar school (na het raken van 1 huisgevel,1 Bart de apotheker, 1 autokoffer en 1 kabeldistributiebakje). Daar wordt ne mens gelukkig van zie!
Veel groetejs,
Ann & co
Een reactie posten