zaterdag 20 juni 2009
Yummy
"Absence makes the heart grow fonder" en met onze Belgische vakantie in het vooruitzicht beginnen we ook helemaal te watertanden bij de gedachten aan welk lekkers we allemaal willen eten in Belgenland. Maar geduld is nooit mijn grootste gave geweest. Vandaar dat ik gisteren 2 kippen stond te koken en dat ik voor het eerst in mijn leven zelf vol-au-vent heb gemaakt. Ja, 2 kippen ! Je zou kunnen denken, nou die zijn al helemaal aan de Australische porties, maar dat is er wat over...We gingen een Duitse familie op bezoek krijgen, maar dat ging niet door wegens ziekte. Niet getreurd, de diepvries is groot genoeg. Volgens mijn allerliefste dochter was mijn vol-au-vent lekkerder dan die van het Belgian Beer Cafe...De waarheid komt uit kindermond. Toch?
In een zoektocht naar lekker brood kwam ik al googlend bij bakkerij Victoire in Balmain uit. Een frans bakkerijtje waar half culinair Sydney zowat lyrisch van wordt, met zogezegd de lekkerste croissants en het lekkerste (frans) brood van heel Sydney. Na heel veel zwemmen, duiken en waterglijbanen deze middag vonden we dat we wel een vieruurtje verdiend hadden. Wij dus naar Balmain - dat zowat het Zuid van Sydney is. Hippe buurt, leuke winkeltjes, bars en dus ook Victoire. Piepklein ding trouwens. `t Was al na 4 uur, dus de croissants waren op. Dan maar een eclairke, een pruimentaartje en nog wat lekkers. Hmmmmm, yummy, yummy. Maar toch ook een beetje "in het land der blinden is eenoog koning". Geen haar op mijn hoofd dat er aan zou denken om daarvoor in Belgie 20 km om te rijden. Hier in Sydney - waar sponsbrood de norm is en cupcakes verheven worden tot patisserie-kunst, is dat anders.
En nu ga ik nog maar even op de crosstrainer staan...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
mmmmh een eclaireke. dat heb ik ook al sinds jaren ni meer gegeten en nochtans genoeg lekkere bakkers binnen een straal van minder dan 20km. morgenvroeg ne keer om gaan se ;-)
vanmiddag was het schoolfeest van Ten Dorpe. Gezellig maar veel te fris (zelfs naar Belgische normen). Hopelijk wordt het snel echt zomer zodat jullie op de Mortselse terrasjes kunnen genieten van een frangipaneke of een coupeke aardbeien met slagroom.
groetjes van Kathleen, mama van Eva
hier in het zonneke in Bretagne en aan de Loire hebben wij de laatste dagen zoal gesnoept : Croissants-aux-Amandes, Quing Bretonne, Far Bretonne, Perentaart met Chocolade-amandine, Eclairs 2 goûts, Tarte cassis-amandine, Tarte aux abricots et crème pistache, Clafoutis de framboises, etc...etc...
en wij vinden dat ze in den Belgiek toch nog meer keuze hebben...
Een reactie posten